Mramorová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
160 g máslo
1 - 2 lžíce kakao
kakao
8 - 10 lžic mléko
šlehačka
1 balíček prášek do pečiva
100 g cukr krupice
cukr moučka
360 g polohrubá mouka
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a rozměklým máslem do světlé pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem (podle chuti)

  2. Těsta střídavě nabíráme lžící a klademe vedle sebe na středně velký vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a plech vložíme do předehřáté trouby. Mramorovou buctu pečeme asi 35 minut na 175 °C. Buchta začne "odstupovat" od okrajů plechu a nelepí se na špejli

  3. Mramorovou buchtu necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Před podáváním jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkou nebo cukrem či kakaem, aby vynikla barevnost mramorové buchty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!