Mramorová bábovka podle dr. Oetkera recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
20 g kakao
6 lžic mléko
4 lžičky prášek do pečiva
375 g hladká mouka
300 g rostlinný tuk
5 porcí sladidlo kandisin
podle chuti
rum

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk šleháme asi půl minuty elektrickým šlehačem nejvyšší rychlostí dohladka. Postupně dále zašleháváme půl dávky umělého sladidla, rum a sůl, dokud se těsto nespojí. Dále zašleháváme vejce, každé asi půl minuty. Smícháme mouku s práškem do pečiva a po lžících zašleháváme střední rychlostí do těsta střídavě se 3 lžícemi mléka. Těsto musí zůstat husté.

  2. Dvě třetiny těsta naplníme tukem vymazanou bábovkovou formu o průměru 24 cm. Do zbytku těsta vmícháme kakao s druhou částí umělého sladidla a dalšími 3 lžícemi mléka. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový tvar. Mramorovou bábovku pečeme 50 - 60 minut v troubě na mřížce při 175 °C - 200 °C podle toho, jak moc nebo málo trouba peče.

  3. Upečenou bábovku necháme vychladnout a vyklopíme ji. Mramorovou bábovku podle dr. Oetkera nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!