Hruškový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1/2 hrnku máslo
1,5 lžíce kakao
1 ks citron
4 ks hrušky
50 - 70 g hořká čokoláda
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek třtinový cukr
2 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme a zbavíme jadřince. Tři hrušky nastrouháme na hrubém struhadle, jednu hrušku nakrájíme na kostičky

  2. Vejce důkladně vyšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem. Postupně zašleháváme prosátou mouku, prášek do pečiva, perníkové koření, nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu) a kakao. Na závěr do těsta na hruškový perník vmícháme nastrouhané a nakrájené hrušky, nezapomene také na hořkou čokoládu, kterou jsme nasekali nadrobno

  3. Těsto vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem a na 180 °C pečeme přibližně 30 minut

  4. Po částečném vychladnutí hruškový perník nakrájíme a podáváme ke kávě i čaji jako sladké pohoštění. Těsto je velmi vláčné, voní po perníkovém koření a hrušky jsou v něm příjemným zpestřením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!