Mramorová bábovka jemné chuti recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce rum
125 g solamyl
1 lžíce kakao
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
375 g hladká mouka
tuk na vymazání
3 lžíce mleté ořechy
1 lžíce rozpustná káva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hladkou moukou

  2. Tuk na pečení nebo máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně všleháme vejce. Smícháme dohromady mouku, solamyl a prášek do pečiva, poté tuto sypkou směs vmícháme do ušlehané směsi. Nakonec přidáme mléko a dobře promícháme, až je těsto krásně hladké

  3. Bábovkovou formu naplníme do poloviny těstem. Druhou polovinu ochutíme rumem, rozpustnou kávou, kakaem a mletými oříšky. Vlijeme ji na světlé těsto, protáhneme vidličkou a vložíme do předehřáté trouby

  4. Mramorovou bábovku pečeme na 180 °C cca 45 minut, vyzkoušíme špejlí

  5. Mramorová bábovka jemné chuti chutná ke kávě i čaji. Krájíme ji klasicky na dílky a podle chuti sypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!