Mramorová bábovka Andy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 dl mléko
250 g cukr krupice
100 g škrobová moučka
250 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
20 g holandské kakao
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků našleháme se špetkou soli sníh. Cukr, máslo a žloutky našleháme do pěny, přidáme mouku, škrobovou moučku, kypřící prášek a mléko. Nakonec do těsta přimícháme sníh z bílků.

  2. Oddělíme polovinu těsta a do této poloviny přimícháme kakao. Nejprve nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy těsto bez kakaa a potom přilijeme kakaové těsto. Bábovku pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 170 °C.

  3. Mramorovou bábovku Andy po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!