Ischelské dortíčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

140 g máslo
100 g máslo
3 lžíce rum
30 g kakao
2 ks žloutek
2 ks žloutek
mandle
20 ks piškoty
1 balení čokoláda na vaření
70 g cukr moučka
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
210 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem a kakaem, vmícháme žloutky, změklé máslo a vanilkový cukr. Z těchto surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici

  2. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát, ze kterého vykrajujeme kolečka a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka na ischelské dortíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C

  3. Na rumový krém si vyšleháme máslo s cukrem. Nakonec přidáme rozdrcené piškoty nebo cukroví. Rumovým krémem slepujeme vychladlá kolečka

  4. Čokoládu na vaření nalámeme na malé kousky a v teplovzdorné misce ji za občasného míchání rozpustíme nad hrncem s mírně bublající vodou. Takto připravenou čokoládou potíráme slepené dortíčky a zdobíme půlkou mandle. Necháme zatuhnout

  5. Ischelské dortíčky podáváme s ostatním vánočním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!