Mozzarellové smažené prsty obalené v hrubém obalu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g cukr
50 g česnek
1 špetka sůl
3 ks vejce
350 g strouhanka
5 g petrželka
350 g rajčata
200 ml mléko
10 g koriandr
6 g chilli
1 ks citrón
50 g olivový olej
100 g hladká mouka
čerstvý koriandr
5 g mletý černý pepř
500 g mozzarela
150 g kukuřičné lupínky
100 g protlak

Postup přípravy receptu

  1. Drcená rajčata, utřený česnek, nasekanou petrželku, rajský protlak orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem, koriandrem a citronem

  2. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou mouku, sůl a koriandr v hladké těstíčko a v druhé misce smícháme dohromady strouhanku s kukuřičnými lupínky. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Mozzarelu vložíme do těstíčka a hned po té do obalu a pořádně přimáčkneme, aby nám nic neopadávalo

  3. Obalenou mozzarellu pak usmažíme na pánvi s olejem

  4. Mozzarellové smažené prsty obalené v hrubém obalu podáváme s připravenou marinádou a ledovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!