Mozzarellové smažené prsty obalené v hrubém obalu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 100 g cukr 50 g česnek 1 špetka sůl 3 ks vejce 350 g strouhanka 5 g petrželka 350 g rajčata 200 ml mléko 10 g koriandr 6 g chilli 1 ks citrón 50 g olivový olej 100 g hladká mouka čerstvý koriandr 5 g mletý černý pepř 500 g mozzarela 150 g kukuřičné lupínky 100 g protlak
Postup Mozzarellové smažené prsty obalené v hrubém obalu
Postup přípravy receptu
-
Drcená rajčata, utřený česnek, nasekanou petrželku, rajský protlak orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem, koriandrem a citronem
Nejdříve vymícháme vejce, hladkou mouku, sůl a koriandr v hladké těstíčko a v druhé misce smícháme dohromady strouhanku s kukuřičnými lupínky. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Mozzarelu vložíme do těstíčka a hned po té do obalu a pořádně přimáčkneme, aby nám nic neopadávalo
Obalenou mozzarellu pak usmažíme na pánvi s olejem
Mozzarellové smažené prsty obalené v hrubém obalu podáváme s připravenou marinádou a ledovým salátem.