Moučník s karamelovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 lžíce cukr 4 ks vejce 4 lžíce máslo 4 lžíce kakao 6 lžic mléko 1 balíček vanilkový cukr 4 lžíce polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva krém cukr 125 g máslo 500 ml mléko 2 balíčky karamelový pudinkový prášek poleva 100 ml rum 100 ml silná káva na ozdobu šlehačka
Postup Moučník s karamelovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko prosáté mouky a kakao s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh našlehaný z bílků.
Těsto pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Upečený korpus necháme úplně vychladnout.
Uvařenou kávu promícháme s rumem. Pudink uvaříme podle návodu s 500 ml mléka. Máslo utřeme s cukrem a promícháme s vychlazeným pudinkem.
Vrch moučníku opatrně přelijeme rumovou kávou, potřeme karamelovým krémem a necháme ztuhnout.
Moučník s karamelovým krémem nakrájíme a podáváme. Každý ukrojený kousek ozdobíme šlehačkou a nabízíme s hrnkem kávy.