Moučník s karamelovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce cukr
4 ks vejce
4 lžíce máslo
4 lžíce kakao
6 lžic mléko
1 balíček vanilkový cukr
4 lžíce polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
krém
cukr
125 g máslo
500 ml mléko
2 balíčky karamelový pudinkový prášek
poleva
100 ml rum
100 ml silná káva
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, mléko prosáté mouky a kakao s práškem do pečiva. Nakonec ručně přimícháme sníh našlehaný z bílků.

  2. Těsto pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Upečený korpus necháme úplně vychladnout.

  3. Uvařenou kávu promícháme s rumem. Pudink uvaříme podle návodu s 500 ml mléka. Máslo utřeme s cukrem a promícháme s vychlazeným pudinkem.

  4. Vrch moučníku opatrně přelijeme rumovou kávou, potřeme karamelovým krémem a necháme ztuhnout.

  5. Moučník s karamelovým krémem nakrájíme a podáváme. Každý ukrojený kousek ozdobíme šlehačkou a nabízíme s hrnkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!