Mořská štika v bramborách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky vegeta
2 lžičky oregano
4 dl olivový olej
1 kg nové brambory
1 ks mořská štika (2 kg)

Postup přípravy receptu

  1. Koupíme mořskou štiku s jasným okem. Vykucháme ji, ale šupiny neodstraňujeme. Smícháme 1 dl olivového oleje s oreganem a vegetou. Štiku potřeme směsí a na 30 minut ji necháme odležet v lednici..

  2. Brambory jen omyjeme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Necháme je ponořené ve vodě.

  3. Na teflonový pekáč dáme brambory, zakápneme olejem a při je 160°C v horkovzdušné troubě pečeme 15 minut bez předehřátí trouby. Po oněch 15 minutách pekáč vyndáme. Brambory rozdělíme na pekáči do stran podélně,doprostřed vložíme štiku. Vydatně zakapeme zbytkem oleje.

  4. Pečeme při 200°C 20 minut. Pak troubu vypneme, ale neotevíráme. Teprve když trouba vychladne.

  5. Salát volíme podle chuti a možností. Mořská štika se dá krásně zbavit kostry vcelku. Kůži stáhneme nejlépe od hlavy, přičemž Řekové ji nestahují. Při dobrém pečení je kůže křupavá, zlatavá a lahodná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!