Moravské koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
250 ml mléko
1 ks droždí
1 lžíce cukr krupice
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
1 balíček tuk omega
na potření
vejce
mléko
náplň
1 ks žloutek
1 ks vanilkový cukr
2 ks měkký tvaroh
na ozdobu
ovoce
drobenka

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubém struhadle rozstrouháme omegu a smícháme se všemi ingrediencemi do hladkého těsta.

  2. Připravíme si náplň, kterou vymícháme z tvarohu, žloutku a cukru.

  3. Koláče naplníme tvarohem nebo jinou náplní podle chuti. Koláč uzavřeme jako buchtu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed koláče uděláme důlek a poklademe jakýmkoli ovocem. Většinou používám borůvky nebo zavařeninu a posypeme drobenkou - z cukru, másla a mouky.

  4. Je lepší dělat koláče menší, v troubě dost nakynou. Koláče pečeme v předehřáté troubě dozlatova a upečené je potřeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.

  5. Moravské koláče podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!