Moravské dvojctihodné koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

drobenka
cukr
máslo
mouka
náplň
cukr
1 ks vejce
1 špetka vanilka
1 špetka citronová kůra
1 balíček měkký tvaroh
těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
8 dkg máslo
4 dkg droždí
8 dkg cukr krupice
1 špetka citronová kůra
50 dkg polohrubá mouka
podle potřeby
mléko
povidla
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Z části mouky, cukru a celé dávky droždí připravíme kvásek. Do mísy vysypeme mouku, cukr a sůl. Dále vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo nebo sádlo a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a za postupného přilévání vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto, které za dobu kynutí ještě dvakrát propracujeme.

  2. Vykynuté těsto přendáme na vál, kde vyválíme plát a podle toho, jak velké chceme koláče, nakrájíme čtverce. Náplň do koláčů připravíme z 1 tvarohu, cukru, žloutku, vanilky a špetky nastrouhané citronové kůry. Do středu každého čtverce dáme tvarohovou náplň, zamotáme jako na buchty a klademe dál od sebe na pečícím papírem vyložený plech. Necháme chvíli kynout, pak do středu každého bochánku vytlačíme důlek a naplníme ho borůvkami nebo povidly a posypeme žmolenkou z másla, cukru a mouky.

  3. Moravské dvojctihodné koláče upečeme v předehřáté troubě.

  4. Moravské dvojctihodné koláče podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!