Moravské dušené zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g slanina
8 g sůl
40 g brambory
40 g cibule
20 g sádlo
600 ml voda
10 ml ocet 8%
30 g polohrubá mouka
500 g bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, nakrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme 500 ml vody a sůl. Zelí uvaříme doměkka.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a na jemno nastrouháme.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme sádlo a v kastrolku vyškvaříme. Potom přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Pak jíšku zalijeme 100 ml studené vody, mimo plotnu rozmícháme a vmícháme do zelí s vodou.

  4. Přidáme jemně nastrouhaný syrový brambor, ocet a vše vaříme za občasného míchání 15 minut.

  5. Moravské dušené zelí podáváme jako přílohu k masu.

  6. Energetická hodnota: 214kJ / 100 g, 682kJ / na porci


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!