Celozrnné medové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce kakao
1 ks bílek
4 lžíce med
100 g cukr moučka
1 lžička jedlá soda
1,5 lžička perníkové koření
300 g hladká celozrnná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme

  2. Na vál nasypeme prosátou celozrnnou mouku, cukr, jedlou sodu, perníkové koření a kakao. Doprostřed uděláme důlek, vlijeme rozklepnutá vejce, med a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme v těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odležet

  3. Těsto poté na vále vyválíme na plát a vykrajujeme z něj perníčky různých tvarů. Perníčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 7 - 10 minut

  4. Ještě horké celozrnné perníčky potíráme bílkem, budou se pak krásně lesknout

  5. Celozrnné perníčky uchováváme v uzavíratelné dóze, do které umístíme kousek jablíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!