Mokrý perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce kakao
2 dl voda
1 balíček prášek do pečiva
4 dl cukr krupice
1 kostka hera
1 balíček vanilkový cukr
4 dl polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolku dáme heru, cukr, vodu a kakao a svaříme asi 5 minut. Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.

  2. Z tohoto množství odlijeme asi 2 dl stranou do hrnku. Zbytek přelijeme do mísy a necháme vychladnout. Poté přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše řádně zamícháme a nalijeme na připravený vysypaný pekáč.

  3. Mokrý perník pečeme zvolna asi 15 minut. Po upečení horký moučník ihned přelijeme odloženou směsí a moučník posypeme kokosem nebo barevným cukrářským máčkem.

  4. Mokrý perník nakrájíme na libovolně velké kostky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!