Moje holandská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
1 ks žloutek
1 lžíce bílé víno
1 lžička citronová šťáva
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek rozmícháme s bílým vínem, vodou (nebo lépe vývarem) a dále přidáme citronovou šťávu.

  2. Roztopíme máslo, ze kterého odstraníme pěnu. Připravíme si lázeň, nad kterou směs se žloutkem metličkou mícháme, dokud nezačne tuhnout. Základ na omáčku mícháme i po sundání z lázně a přiléváme roztopené máslo. Nakonec holandskou omáčku dochutíme solí a pepřem.

  3. Před dalším používáním nebo podáváním dáme holandskou omáčku vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!