Mléčně kvašená červená řepa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g sůl
1 snítka kopr
3 kg červená řepa
0 kg velká červená cibule
4 l láhev

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oškrábeme červenou řepu škrabkou na brambory - syrovou! Potom ji nastrouháme na struhadle na nudličky. Nakrájíme na nudličky cibuli, nejlépe taky červenou.

  2. Vše postupně natlačíme do čtyřlitrové sklenice a prokládáme feferonkou. Kdo nemá rád ostré, nemusí dávat. Můžeme přidat kopr. Jemně prosypáváme solí. Stačí asi 60 - 70 g na 3 kila řepy. Po naplnění dolijeme vodou, zatížíme, sklenici přikryjeme látkou a necháme kvasit při pokojové teplotě asi 4 - 6 týdnů, stejně jako zelí. Potom přesuneme do chladnější místnosti nebo lze i zavařit do sklenic na cca 10 minut - 0,7 l.

  3. Mléčně kvašenou červenou řepu podle chuti postupně konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!