Mléčná rýže se švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
750 ml mléko
50 dkg švestky
10-15 dkg cukr krupice
10 dkg mandlové lupínky
35 dkg kulatozrnná rýže
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mandlové lupínky opražíme dozlatova na suché pánvi nebo v troubě na pečícím papíru. Mléko osolíme, přivedeme k varu, vsypeme rýži a na mírném ohni uvaříme doměkka.

  2. Švestky zatím vypeckujeme a na pánvi rozpustíme máslo. Když začne máslo pěnit a vonět, rozložíme do něj švestky řeznou stranou dolů. Přisypeme cukr a pomalu dusíme asi 5 minut. Hotové švestky promícháme s rýží a jednotlivé porce posypeme mandlemi.

  3. Mléčnou rýži se švestkami můžeme podávat podle chuti teplou i studenou. U nás ale mléčná rýže se švestkami vychladnout nestihne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!