Mléčná polévka s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
40 g máslo
40 g hladká mouka
70 g brambor
100 g kořenová zelenina
1 l kyselé mléko
podle chuti
sůl
kmín
kopr

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, stejně jako oloupané a opláchnuté brambory.

  2. Brambory a zeleninu dáme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do poloměkka.

  3. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k poloměkkým bramborám a vaříme do změknutí.

  4. Na polovině másla usmažíme rozšlehaná vejce a přidáme do hotové polévky.

  5. Před podáváním mléčné polévky s vejci přidáme zbytek másla a jemně nasekaný kopr.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!