Mléčná hmota na potahování dortů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g solamyl
300 g cukr moučka
400 g sušené mléko
podle potřeby
studená voda
podle chuti
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Prosáté ingredience smícháme s trochou vody a aroma. Místo sušeného mléka můžeme použít syrovátku. Vody dáváme raději méně a postupně přidáváme. Pokud je hmota řídká, přidáme cukr nebo sušené mléko. Pokud nechceme, aby byla hmota příliš sladká, použijeme solamyl.

  2. Pokud chceme hmotu vyválet, válíme ji mezi celofány a podsypáváme solamylem nebo moučkovým cukrem.

  3. Mléčnou hmotu na potahování dortů skladujeme v lednici v uzavřeném pytlíku, aby neoschla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!