Mladá husa s kaštanovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 ks husa
1 sklenice pomerančová šťáva
500 g loupané jedlé kaštany
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na recept budeme potřebovat menší mladou husu, menší cibule, loupané kaštany, čerstvou pomerančovou šťávu, máslo nebo husí sádlo a koření.

  2. Husu omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí dobře osolíme. Na tuku zpěníme pokrájené cibulky, přidáme kaštany, opepříme, osolíme, zalijeme horkou vodou, přidáme ještě trochu másla nebo sádla a na mírném ohni vaříme, dokud se kaštany nezačnou rozvářet.

  3. Husu naplníme nádivkou, zašijeme potravinářskou nití a pečeme za stálého polévání šťávou z pomeranče dočervena a doměkka. Husu pečeme na 100 °C, pomalé pečení se nám bohatě vrátí na chuti masa, trvá to pěkných pár hodin. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, abychom získali křupavou kůrčičku. Doba pečení závisí na velikosti a stáří husy.

  4. Mladou husu s kaštanovou nádivkou podáváme s knedlíkem a vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!