Minutkové kysané zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
3 ks jablko
750 g kysané zelí
podle potřeby
voda
podle chuti
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí trošku vymačkáme a pokrájíme, aby nebyly nudličky příliš dlouhé. Jablka rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v ruce. Zelí smícháme s jablky a promícháme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a směs zelí a jablek na něm zprudka osmažíme. Potom posypeme kmínem, zalijeme několika lžícemi vody a asi 10 až 15 minut podusíme.

  3. Hotové zelí podáváme k restovaným nebo pečeným masům. Vhodné jsou brambory a knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!