Mille feuille s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml mléko
550 g čokoláda
600 g listové těsto
450 ml smetana ke šlehání
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a rozdělíme na 3 stejné obdélníky. Plátky těsta dáme na plech vyložený pečicím papírem a propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

  2. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s mlékem. Odstavíme a pomalu přiléváme smetanu.

  3. Hotový plát listového těsta potřeme čokoládou a přikryjeme dalším plátkem, který opět potřeme krémem. Nakonec přikryjeme dalším plátkem. Mezi plátky můžeme na krém přidat oblíbené ovoce.

  4. Mille feuille s čokoládovým krémem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kousky a podáváme k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!