Mille feuille s čokoládovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml mléko 550 g čokoláda 600 g listové těsto 450 ml smetana ke šlehání na ozdobu cukr moučka
Postup Mille feuille s čokoládovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme a rozdělíme na 3 stejné obdélníky. Plátky těsta dáme na plech vyložený pečicím papírem a propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s mlékem. Odstavíme a pomalu přiléváme smetanu.
Hotový plát listového těsta potřeme čokoládou a přikryjeme dalším plátkem, který opět potřeme krémem. Nakonec přikryjeme dalším plátkem. Mezi plátky můžeme na krém přidat oblíbené ovoce.
Mille feuille s čokoládovým krémem posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na kousky a podáváme k odpolední kávě.