Mexický sójový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g tuk
2 ks cibule
1 lžíce kečup
50 g sýr
50 g hladká mouka
5 dl zeleninový vývar
200 g sterilovaný hrášek
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 g pikantní sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Sójové kostky přelijeme vařícím vývarem a necháme nejméně 20 minut máčet.

  2. Na tuku zpěníme sekanou cibuli a papriku. Přidáme okapané sójové kostky, osolíme a krátce osmahneme. Vmícháme kečup a podlijeme vývarem nebo vodou. Sójový guláš dusíme pod pokličkou za občasného promíchání nejméně 30 minut. Průběžně doléváme vodu. Potom přidáme sterilizovaný hrášek, přivedeme k varu a podusíme doměkka.

  3. Mexický sójový guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme zelenou petrželovou natí a nastrouhaným sýrem. Vhodnou přílohou je rýže. Mexický sójový guláš je nejlepší teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!