Mexický kuřecí guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cibule
60 g kečup
300 g kuřecí prsa
1 lžíce stolní olej
640 g sterilované červené fazole
podle chuti
2 stroužky česnek
2 g majoránka
vegeta
3 kapky sójová omáčka
20 g mletá sladká paprika
podle potřeby
10 g solamyl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. Kuřecí prsa podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V rendlíku rozpálíme olej. Přidáme cibuli a česnek a společně restujeme, až cibule a česnek zesklovatí. Přidáme kečup, mletou papriku, promícháme a ihned zalijeme fazolemi i s nálevem. Mexický kuřecí guláš přivedeme k varu.

  3. V troše vody si rozmícháme solamyl a vroucí guláš jím zahustíme. Mexický kuřecí guláš dochutíme sójovou omáčkou, vegetou a majoránkou. Guláš nesolíme, protože sůl obsahuje sójová omáčka, fazole i vegeta.

  4. Mexický kuřecí guláš doporučuji podávat se selským domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!