Mexická polévka s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
50 g šunka
1 ks cibule
2 ks rajče
50 g rýže
1 ks bobkový list
1 dl bílé víno
1 lžíce sekaná petrželová nať
1 l hovězí vývar
1 ks citron - šťáva

Postup přípravy receptu

  1. V masovém nálevu smíchaným s vínem vaříme rýži asi 15 minut. Mezitím můžeme na másle osmažit oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Dále přidáme na kostičky nakrájenou šunku, bobkový list, oloupaná a nakrájená rajčata a petrželovou nať. Všechno krátce podusíme.

  2. Zalijeme vývarem a dochutíme solí a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut.

  3. Před podáváním posypeme nakrájenými natvrdo vařenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!