Mexická omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
1 lžička sůl
400 g cibule
500 g rajče
2 ks hřebíček
100 g cukr krupice
7 kuliček nové koření
1 lžička mletá skořice
100 ml vinný ocet
2-3 ks pálivá chilli paprička
1 lžička mletý zázvor
1 lžička mletá sladká paprika
2 ks paprika (červená)
3 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme rozpálit olej.

  2. Mezitím si spaříme, oloupeme a na menší kostičky nakrájíme rajčata. Zbytek zeleniny očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, papriky a papričky. Zeleninu krátce osmahneme na oleji. Hrnec přikryjeme a zeleninu dusíme, až zelenina změkne.

  3. V hmoždíři roztlučeme koření a cukr a směs přidáme ke změklé zelenině. Zalijeme octem a vaříme asi hodinu, dokud omáčka nezhoustne.

  4. Omáčku lze podávat k pečeným masům, rybám a fazolím. Přikusujeme čerstvé pečivo či tortillu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!