Mexická omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml olej 1 lžička sůl 400 g cibule 500 g rajče 2 ks hřebíček 100 g cukr krupice 7 kuliček nové koření 1 lžička mletá skořice 100 ml vinný ocet 2-3 ks pálivá chilli paprička 1 lžička mletý zázvor 1 lžička mletá sladká paprika 2 ks paprika (červená) 3 ks paprika (zelená)
Postup Mexická omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme rozpálit olej.
Mezitím si spaříme, oloupeme a na menší kostičky nakrájíme rajčata. Zbytek zeleniny očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, papriky a papričky. Zeleninu krátce osmahneme na oleji. Hrnec přikryjeme a zeleninu dusíme, až zelenina změkne.
V hmoždíři roztlučeme koření a cukr a směs přidáme ke změklé zelenině. Zalijeme octem a vaříme asi hodinu, dokud omáčka nezhoustne.
Omáčku lze podávat k pečeným masům, rybám a fazolím. Přikusujeme čerstvé pečivo či tortillu.