Mexická kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks chilli paprička
1 lžíce olivový olej
250 ml zakysaná smetana
1 ks červená paprika
750 ml drůbeží vývar
450 g sladká kukuřice
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
chléb
na ozdobu
2 ks červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na mexickou kuřecí polévku si připravíme veškerou zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nakrájíme na malé kousíčky. Červenou papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Zprudka v něm asi 5 minut opékáme cibuli, feferonku i papriku, vše by mělo změknout. Přidáme kukuřici a opékáme ještě další 2 minuty. Pak polovinu směsi opatrně přesypeme do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujeme na hladkou kaši - děti vám určitě rády pomohou. Stěny nádoby občas očistíme stěrkou, podle potřeby můžete přilévat vývar.

  3. Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístíme do čistého kastrolu a přilijeme vývar. Podle chuti osolíme a opepříme. Mexickou kuřecí polévku uvedeme do varu a 5 minut vaříme.

  4. Mezitím si připravíme chleby. Bochník položíme na pracovní plochu a ostrým nožem odřízneme pokličku, děti si pak mohou vyhrát s vydlabáním střídky.

  5. Do hrnce jemně přimícháme zakysanou smetanu. Pokud máte rádi horkou polévku, ještě ji na mírném plameni prohřejte. Pozor, mexická kuřecí polévka by se již neměla vařit, jinak se smetana může srazit!

  6. Mexickou kuřecí polévku podáváme ve vydlabaných bochníčcích, porce pro dospělé ozdobíme rozpůlenými feferonkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!