Mexická křidýlka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky kečup
1 balíček grilovací koření
1 kelímek kysaná smetana
50 ml smetana ke šlehání
600 g kuřecí křídla
150 ml rajčatové pyré
2 lžičky třtinový cukr
1 balíček tortillové chipsy
1 lžička pálivé koření
1 lžička koření ratatouille
podle potřeby
rajče
salát
okurka

Postup přípravy receptu

  1. Křidýlka omyjeme, osušíme, hodně posypeme grilovacím kořením, které máme rádi, nejlépe nějaké pikantnější. Křidýlka poskládáme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Mexická křidýlka pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem.

  2. Během pečení si připravíme salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme smetanou ke šlehání nebo smetanou na vaření do řidší konzistence. Možno i mlékem, ale šlehačka je nejlepší.

  3. Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, třtinový cukr nebo obyčejný a kečup.

  4. Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund.

  5. Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals. Pokud neseženeme tortilla chips, které prodávají běžně mezi brambůrky, lze mexická křidýlka podávat s jakýmkoliv pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!