Mexická křidýlka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžičky kečup 1 balíček grilovací koření 1 kelímek kysaná smetana 50 ml smetana ke šlehání 600 g kuřecí křídla 150 ml rajčatové pyré 2 lžičky třtinový cukr 1 balíček tortillové chipsy 1 lžička pálivé koření 1 lžička koření ratatouille podle potřeby rajče salát okurka
Postup Mexická křidýlka recept
Postup přípravy receptu
-
Křidýlka omyjeme, osušíme, hodně posypeme grilovacím kořením, které máme rádi, nejlépe nějaké pikantnější. Křidýlka poskládáme do zapékací mísy a vložíme do rozpálené trouby na 180 - 200 °C. Mexická křidýlka pečeme asi 40 minut. Neobracíme je, nepodléváme, nepřidáváme žádný tuk. Jen je ke konci pečení jednou přelijeme vypečeným tukem.
Během pečení si připravíme salsy a zeleninu. Na smetanovou salsu smícháme kysanou smetanu, lžičku koření ratatouille, případně nějakého méně slaného - třeba gyros a stroužek česneku. Smetanovou salsu naředíme smetanou ke šlehání nebo smetanou na vaření do řidší konzistence. Možno i mlékem, ale šlehačka je nejlepší.
Na rajčatovou salsu smícháme rajčatové pyré, pálivé koření, třtinový cukr nebo obyčejný a kečup.
Rajčata, salát a okurku nakrájíme a připravíme do misek. Sáček s tortilla chipsy propícháme nožem, vložíme do mikrovlnky a na plný výkon ohříváme 30 sekund.
Zeleninu, teplé tortilla chips i křidýlka namáčíme do sals. Pokud neseženeme tortilla chips, které prodávají běžně mezi brambůrky, lze mexická křidýlka podávat s jakýmkoliv pečivem.