Metrová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
5 ks vejce
0.8 balíčku prášek do pečiva
30 dkg cukr moučka
30 dkg hladká mouka
9 lžic vlažná voda
náplň
25 dkg máslo
0.3 l mléko
2 lžíce hladká mouka
10 dkg mletý cukr
podle potřeby
kakao
na potření
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.

  2. Žloutky umícháme s cukrem, přidáme vlažnou vodu a olej, střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozdělíme na 2 díly a 1 díl obarvíme kakaem. Upečeme ve 2 srnčích hřbetech. Pečeme 40 minut na 180 °C. Těsto necháme vychladit, potom krájíme podle zoubků.

  3. Připravíme si náplň. Mouku dáme do mléka a uvaříme kaši. Kaši přikryjeme, necháme vychladnout a občas zamícháme. Máslo třeme s cukrem, pak po lžičkách zatíráme do krému vychladlou kaši, až je krém napěněný.

  4. Řezy spojujeme krémem, střídavě k sobě tmavé a světlé. Celou roládu potřeme zbylým krémem nebo polijeme čokoládou. V ledničce necháme vychladnout, pak krájíme šikmým řezem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!