Metrová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžíce olej 5 ks vejce 0.8 balíčku prášek do pečiva 30 dkg cukr moučka 30 dkg hladká mouka 9 lžic vlažná voda náplň 25 dkg máslo 0.3 l mléko 2 lžíce hladká mouka 10 dkg mletý cukr podle potřeby kakao na potření čokoládová poleva
Postup Metrová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh.
Žloutky umícháme s cukrem, přidáme vlažnou vodu a olej, střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozdělíme na 2 díly a 1 díl obarvíme kakaem. Upečeme ve 2 srnčích hřbetech. Pečeme 40 minut na 180 °C. Těsto necháme vychladit, potom krájíme podle zoubků.
Připravíme si náplň. Mouku dáme do mléka a uvaříme kaši. Kaši přikryjeme, necháme vychladnout a občas zamícháme. Máslo třeme s cukrem, pak po lžičkách zatíráme do krému vychladlou kaši, až je krém napěněný.
Řezy spojujeme krémem, střídavě k sobě tmavé a světlé. Celou roládu potřeme zbylým krémem nebo polijeme čokoládou. V ledničce necháme vychladnout, pak krájíme šikmým řezem.