Měšec z vepřové kýty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g cibule
50 g hořčice
25 g hladká mouka
1 ks červená kapie
30 g mražený hrášek
750 g vepřová kýta
150 g vařený uzený bůček
60 g sádlo nebo rostlinný tuk
40 cl vývar z bujónu
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty nakrájíme plátky, více je rozklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.

  2. Na části tuku orestujeme drobně nakrájený uzený bůček s oloupanou a krájenou cibulí. Přidáme krájenou kapii (může být i nakládaná), dáme hrášek, trochu osolíme, opepříme a zahustíme vejci.

  3. Touto směsí naplníme plátky masa, okraje stáhneme k sobě do tvaru měšce a omotáme nití.

  4. Do sádlem vymazaného pekáčku vložíme měšce, občas podléváme a doměkka je upečeme. Upečené měšce vyndáme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, povaříme a měšce už bez nití vložíme zpátky a prohřejeme.

  5. Na talíř dáme vepřový měšec, k tomu vařené brambory nebo hranolky. Ozdobíme zeleninovou barevnou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!