Meruňková marmeláda z domácí pekárny recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1,2 kg meruňky
1 lžička kyselina citronová
1/2 kg želírovací cukr 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky umyjeme a vypeckujeme. Dáme do mixéru a rozmixujeme. Vznikne hustá hmota, kterou přelijeme do nádoby na pečení chleba. Přidáme želírovací cukr a kyselinu citronovou. Lehce promícháme a pekárnu nastavíme na program jam/džem

  2. Po 80 minutách je program ukončen

  3. Meruňkovou marmeládou naplníme vymyté sklenice, pevně uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Necháme 5 - 10 minut stát a otočíme zpět. Takto lze připravit marmeládu z libovolného ovoce, které můžeme mixovat (jahody, broskve atd.)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!