Melounový salát s višňovým likérem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g jahody
2 ks kiwi
0.5 ks žlutý meloun
100 ml višňový likér
poleva
2 lžičky cukr
1 ks pomeranč
na ozdobu
karamelová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme a necháme okapat. Ze žlutého melounu vyrobíme lžičkou kuličky nebo nakrájíme na kostičky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.

  2. Všechno ovoce dáme do mísy, přelijeme višňovým likérem, přikryjeme a dáme na 30 minut do ledničky.

  3. Mezitím si vymačkáme šťávu z pomeranče a smícháme s cukrem. Nalijeme na vychlazené ovoce a lehounce promícháme. Vršek melounového salátu ozdobíme karamelovou polevou.

  4. Melounový salát s višňovým likérem podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!