Melounový prsten s vůní muškátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

130 g cukr krupice
16 g plátková želatina
800 g vodní meloun
500 ml muškátové víno

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu dáme do studené vody na 15 minut.

  2. Z melounu vybereme většinu zrnek a všechnu dužinu dáme do mixeru. Umixujeme na kaši. Z pomocí síta melounovou kaši propasírujeme, abychom se zbavili kompletně všech zrníček.

  3. Do hrnce přelijeme víno s cukrem a vaříme na mírném ohni asi 10 minut.

  4. Plátkovou želatinu, již měkkou, přendáme do horkého vína s cukrem a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Dáme stranou a necháme vychladnout.

  5. Do želatinové vínové směsi nalijeme melounovou dužinu, promícháme a vlijeme do naší oblíbené formy, třeba na ciambellu či bábovku.

  6. Melounový prsten s vůní muškátu vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny. Poté vyjmeme, spodek formy namočíme do vařicí vody a melounový prsten s vůní muškátu převrátíme na ozdobný talíř či tác.

  7. Melounový prsten s vůní muškátu podáváme v horkých letních dnech jako občerstvení.

  8. Tip pro děti: Muškátové víno zaměníme s ovocným sirupem dle naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!