Mělnický závitek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
75 g cibule
75 g rajče
125 g mrkev
50 g šlehačka
25 g kapie
2 ks bobkový list
25 g hladká mouka
sladká mletá paprika
900 g vepřová kýta
50 g rajský protlak
mletý černý pepř
150 g houby v kyselém nálevu
125 g párek jemný (spišský)
worcestrová omáčka,sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Polovinu mrkve a cibule dáme stranou. Párky nakrájíme na půlkolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Do středu plátků rozložíme dávku párků a polovinu mrkve, polovinu cibule a kyselých hub. Vše zavineme v závitek a převážeme nití.

  3. Na rozpálenou pánev dáme sádlo a osmahneme na něm druhou část mrkve a cibule. Bobkový list a houby do zeleniny lehce zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, papriku a rozkrájená rajčata. Směs mírně podlijeme, vložíme závitky a vše dusíme doměkka.

  4. Pak závitky vyjmeme, zbavíme nití a uložíme na teplé místo. Ve šlehačce rozmícháme mouku a šťávu jí zahustíme. Podle potřeby směs zahustíme nebo zředíme.

  5. Přidáme na kousky krájenou kapii nebo rozkrájenou feferonku. Podle chuti dosolíme a ochutíme worcesterovou omáčkou. Vše ještě jednou lehce povaříme.

  6. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!