Mělnický závitek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 75 g cibule 75 g rajče 125 g mrkev 50 g šlehačka 25 g kapie 2 ks bobkový list 25 g hladká mouka sladká mletá paprika 900 g vepřová kýta 50 g rajský protlak mletý černý pepř 150 g houby v kyselém nálevu 125 g párek jemný (spišský) worcestrová omáčka,sádlo
Postup Mělnický závitek recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Polovinu mrkve a cibule dáme stranou. Párky nakrájíme na půlkolečka. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Do středu plátků rozložíme dávku párků a polovinu mrkve, polovinu cibule a kyselých hub. Vše zavineme v závitek a převážeme nití.
Na rozpálenou pánev dáme sádlo a osmahneme na něm druhou část mrkve a cibule. Bobkový list a houby do zeleniny lehce zasmahneme, přidáme rajčatový protlak, papriku a rozkrájená rajčata. Směs mírně podlijeme, vložíme závitky a vše dusíme doměkka.
Pak závitky vyjmeme, zbavíme nití a uložíme na teplé místo. Ve šlehačce rozmícháme mouku a šťávu jí zahustíme. Podle potřeby směs zahustíme nebo zředíme.
Přidáme na kousky krájenou kapii nebo rozkrájenou feferonku. Podle chuti dosolíme a ochutíme worcesterovou omáčkou. Vše ještě jednou lehce povaříme.
Podáváme teplé.