Měkké perníčky podle Lenky Čajkové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 2 lžíce med 140 g cukr moučka 400 g hladká mouka 100 g tuk na pečení 1 lžička jedlá soda 2 lžičky perníkové koření
Postup Měkké perníčky podle Lenky Čajkové recept
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme prosátý moučkový cukr s 2 vejci a změklým tukem na pečení. Přidáme rozpuštěný med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku promíchanou se sodou. Vypracujeme těsto. které na válu ještě propracujeme. Těsto na měkké perníčky necháme chvilku odležet v ledničce.
Poté těsto vyválíme na silnější placku a vykrajujeme tvary, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly, poté pečeme v troubě vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Měkké perníčky podle Lenky Čajkové jsou skvělou volbou pro pečení na Vánoce, Velikonoce a jiné svátky, kdy oceníme něco sladkého na stole.