Měkké perníčky podle Lenky Čajkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
2 lžíce med
140 g cukr moučka
400 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
2 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme prosátý moučkový cukr s 2 vejci a změklým tukem na pečení. Přidáme rozpuštěný med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku promíchanou se sodou. Vypracujeme těsto. které na válu ještě propracujeme. Těsto na měkké perníčky necháme chvilku odležet v ledničce.

  2. Poté těsto vyválíme na silnější placku a vykrajujeme tvary, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Perníčky potřeme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly, poté pečeme v troubě vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

  3. Měkké perníčky podle Lenky Čajkové jsou skvělou volbou pro pečení na Vánoce, Velikonoce a jiné svátky, kdy oceníme něco sladkého na stole.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!