Medvědí tlapky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
260 g máslo
2 lžíce kakao
240 g cukr moučka
350 g hladká mouka
120 g vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle chuti
mletá skořice
citronová šťáva
mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky přidáme nastrouhané ořechy, cukr, tuk, vejce, kakao, koření a citronovou šťávu. Vypracujeme těsto, které necháme podle potřeby odpočinout.

  2. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejné kousky. Kousky těsta vtlačíme do formiček na tlapky. Medvědí tlapy rozložíme na plech a v předehřáté troubě je zvolna pečeme tak 10 - 15 minut. Ihned po vyndání z trouby obalíme medvědí tlapky v moučkovém cukru, který smícháme s vanilkovým.

  3. Medvědí tlapky podáváme nejlépe uleželé, krásně změknou.

  4. Vyzkoušejte také výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!