Medové kuře s pastinákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce med
350 g pastinák
2 lžíce plnotučná hořčice
300 ml zeleninový vývar
8 ks kuřecí stehno
4 lžíce slunečnicový nebo olivový olej
2 ks cibule krájená najemno
podle chuti
sůl
na ozdobu
8 lístků tymián

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu oleje rozpálíme v hrnci s pokličkou a pak na něm ze všech stran opečeme kuřecí paličky - nohy (stehna). Osolíme a po opečení dáme stranou.

  2. Naopak do hrnce přidáme zbývající dvě lžíce oleje a doměkka na něm opečeme cibuli. Pak na cibuli položíme maso a pastinák nakrájený na hranolky.

  3. Zeleninový vývar smícháme s hořčicí,medem a směsí přelijeme obsah hrnce. Posypeme tymiánem a přivedeme k varu. Přiklopené dáme na 30 minut do předehřáté trouby na 200°C.

  4. Medové kuře s pastinákem podle chuti dosolíme a podáváme ozdobené čerstvými lístky tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!