Medové krůtí filety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg krůtí prsa
marináda
3 lžíce med
2 lžíce plnotučná hořčice
50-60 ml světlé pivo
1 lžíce mletá sladká paprika
3 lžíce kremžská hořčice
3 lžíce sladký kečup
10 kapek chilli omáčka
1 lžíce sladká chilli omáčka
0 lžiček koření na kuře
4-5 lžic extra panenský olivový olej
0 lžiček 7 druhů pepře
10 kapek teriyaki sauce

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny na marinádu (kromě piva a oleje) společně promícháme (ideálně metlou) ve vhodné nádobě. Po důkladném promíchání přidáváme pivo podle hustoty marinády a nakonec olej. Můžeme použít i obyčejný stolní olej, ale mám odzkoušené, že extra panenský je lepší!

  2. Krůtí prsa přes vlákno nakrájíme na filety. Ideální je připravit z 1,2 kg 6 kusů filátek, vysoké přibližně 1,5 - 2 cm podle druhu tepelné úpravy (oheň gril, plynový gril).

  3. Krůtí filety mírně osolíme. Používám kvalitní mořskou sůl, ale samozřejmě stačí i obyčejná. Kořenící směsi obsahují soli samy o sobě, tak buďte opatrní, ať maso nepřesolíte. Po nasolení vložíme maso do marinády a ideálně necháme proležet nejméně 24 hodin.

  4. Marinované krůtí filety připravíme na grilu.

  5. Medové krůtí filety podáváme s přílohou podle chuti.

  6. Tip autora receptu: Teriyaki sauce - sladká karamelizovaná sójová omáčka - výrobce Exotic Food. Sladká chilli omáčka - hustá sladkokyselá omáčka také od Exotic Food. Chilli vietnamská omáčka - prodávají v obchodech s exotickým zbožím - výrobce Huy Fong Foods - na etiketě je obrázek kohouta - perfektní chilli omáčka vhodná i do omáček a pro milovníky chilli dobrá i místo kečupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!