Medailonky z divočáka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 1 lžička olej 1 lžička sůl 1 lžička hořčice 2 kuličky jalovec 3 lžíce olivový olej 1 dl červené víno 1 ks malá cibule 2 lžíce čerstvý tymián 1 ks pór 2 lžíce čerstvý rozmarýn 1 ks malý čerstvý ananas 1 lžička nahrubo mletý černý pepř 4 plátky lahůdková slanina 800 g filé z divočáka (hrubé medailonky)
Postup Medailonky z divočáka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno posekáme a v misce smícháme s olejem, vínem a bylinkami. Pór očistíme, umyjeme, pokrájíme na tenké kolečka a přidáme do marinády. Maso nakrájené na hrubé medailonky umyjeme, osušíme, vložíme do marinády a marinujeme 24 hodin.
Ananas oloupeme, dužinu pokrájíme na hrubší kolečka. Potom potřeme olejem a posypeme nahrubo mletým kořením.
Medailonky divočáka vybereme z marinády, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a obalíme slaninou. Poklademe na horký gril a grilujeme asi 6 - 10 minut, přičemž maso občas obrátíme. Potom pokládáme na gril okořeněné plátky ananasu a z každé strany grilujeme asi 3 minuty.
Medailonky z divočáka upravíme na ananasová kolečka a podáváme.