Medailonky z divočáka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
1 lžička olej
1 lžička sůl
1 lžička hořčice
2 kuličky jalovec
3 lžíce olivový olej
1 dl červené víno
1 ks malá cibule
2 lžíce čerstvý tymián
1 ks pór
2 lžíce čerstvý rozmarýn
1 ks malý čerstvý ananas
1 lžička nahrubo mletý černý pepř
4 plátky lahůdková slanina
800 g filé z divočáka (hrubé medailonky)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno posekáme a v misce smícháme s olejem, vínem a bylinkami. Pór očistíme, umyjeme, pokrájíme na tenké kolečka a přidáme do marinády. Maso nakrájené na hrubé medailonky umyjeme, osušíme, vložíme do marinády a marinujeme 24 hodin.

  2. Ananas oloupeme, dužinu pokrájíme na hrubší kolečka. Potom potřeme olejem a posypeme nahrubo mletým kořením.

  3. Medailonky divočáka vybereme z marinády, osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí a obalíme slaninou. Poklademe na horký gril a grilujeme asi 6 - 10 minut, přičemž maso občas obrátíme. Potom pokládáme na gril okořeněné plátky ananasu a z každé strany grilujeme asi 3 minuty.

  4. Medailonky z divočáka upravíme na ananasová kolečka a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!