Mátové kuře recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
vývar
1/2 - 1 lžičky šafrán
3 lžíce olivový olej
500 ml bílý jogurt
1 lžička drcený kmín
mletý černý pepř
5 - 6 lístků čerstvá máta
1 ks čerstvé kuře
Postup Mátové kuře
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem, kmínem, šafránem a jemně nasekanými lístky čerstvé máty
Porce kuřete vložíme do marinády a za občasného obracení je necháme nejlépe přes noc rozležet. Nejméně však 5 hodin
Porce kuřete přendáme i s marinádou do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou, popřípadě ředíme vývarem
Upečené mátové kuře vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixerem do pěny v hladkou omáčku. Podle chuti přisolíme a opepříme
Pečené mátové kuře s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.