Mátové kuře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
1/2 - 1 lžičky šafrán
3 lžíce olivový olej
500 ml bílý jogurt
1 lžička drcený kmín
mletý černý pepř
5 - 6 lístků čerstvá máta
1 ks čerstvé kuře

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme, rozdělíme na čtvrtky, které osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Jogurt promícháme s olejem, kmínem, šafránem a jemně nasekanými lístky čerstvé máty

  2. Porce kuřete vložíme do marinády a za občasného obracení je necháme nejlépe přes noc rozležet. Nejméně však 5 hodin

  3. Porce kuřete přendáme i s marinádou do pekáče, podlijeme malým množstvím vývaru a upečeme při 200 °C doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou, popřípadě ředíme vývarem

  4. Upečené mátové kuře vyjmeme a výpek rozmixujeme tyčovým mixerem do pěny v hladkou omáčku. Podle chuti přisolíme a opepříme

  5. Pečené mátové kuře s omáčkou rozdělíme na porce a podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!