Masový koláč z remosky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
15 dkg sádlo
25-30 dkg hladká mouka
1 lžíce čerstvá petrželka
50 dkg mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
vegeta
sýr
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na potření
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, sádla, trochy soli a papriky zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly.

  2. Z mletého masa, nadrobno posekané cibule, vajec, soli a pepře připravíme masovou náplň.

  3. Díl těsta vyválíme na placku, dáme do vymazané remosky, posypeme vegetou, dáme masovou náplň, posypeme sekanou petrželkou a přikryjeme z druhé části těsta vyválenou plackou. Trochu propícháme, potřeme mlékem a dáme péct.

  4. Před dopečením posypeme strouhanou nivou nebo jiným sýrem.

  5. Upečený masový koláč z remosky podáváme třeba s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!