Masové pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
česnek
sůl
cibule
hořčice
kečup
koření
pepř
250 g mleté maso
těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
100 ml mléko
300 g polohrubá mouka
25 g tuk na pečení
21 g droždí (půl kostky)
na potření
vejce
na ozdobu
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nasekanou cibulku. Až zezlátne, přidáme maso, opepříme a osolíme. Když je osmažené (zešedne), přidáme kečup a hořčici, prolisovaný česnek podle chuti, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne, pak dochutíme harmonií chuti a směs necháme zchladnout.

  2. Do mísy dáme mouku, doprostřed rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalijeme teplým mlékem, po stranách osolíme a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout.

  3. Z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého děláme pirožky a plníme masovou směsí. Potřeme vejcem, posypeme sýrem a už jen zbývá masové pirohy upéct. Pečeme je 20 minut na 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!