Masové pirohy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň česnek sůl cibule hořčice kečup koření pepř 250 g mleté maso těsto 1 lžička sůl 1 ks vejce 100 ml mléko 300 g polohrubá mouka 25 g tuk na pečení 21 g droždí (půl kostky) na potření vejce na ozdobu strouhaný sýr
Postup Masové pirohy recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme nasekanou cibulku. Až zezlátne, přidáme maso, opepříme a osolíme. Když je osmažené (zešedne), přidáme kečup a hořčici, prolisovaný česnek podle chuti, podlijeme vodou a necháme dusit, dokud maso nezměkne, pak dochutíme harmonií chuti a směs necháme zchladnout.
Do mísy dáme mouku, doprostřed rozdrolíme kvasnice, zasypeme troškou cukru a zalijeme teplým mlékem, po stranách osolíme a necháme vzejít kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout.
Z těsta vyválíme tenký plát, ze kterého děláme pirožky a plníme masovou směsí. Potřeme vejcem, posypeme sýrem a už jen zbývá masové pirohy upéct. Pečeme je 20 minut na 200 °C.