Masové koule po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 hrst zelené olivy 20 dkg hovězí přední 20 dkg tvrdý sýr 20 dkg tvrdý salám na obalení 1 ks vejce strouhanka 5 lžic mléko 5 lžic hladká mouka podle chuti 1 snítka tymián 1 snítka bazalka
Postup Masové koule po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso, salám a sýr umeleme. Podle chuti můžeme použít i zbylé různé druhy. Cibuli, olivy a bylinky nasekáme.
K mletým surovinám přidáme cibuli, olivy, bylinky a pečlivě prohněteme. Můžeme podle chuti osolit a opepřit. Ale pozor, salám a sýr už sami dodají pokrmu slanou chuť.
Z hmoty vypracujeme pevné kuličky o průměru asi 2,5 cm a obalujeme je nejprve v řídkém těstíčku z mouky, mléka a vejce a pak ve strouhance.
Masové koule po italsku smažíme v rozpáleném oleji, nejlépe ve fritéze.
Masové koule po italsku podáváme podle chuti s omáčkou a těstovinami.