Masové koule po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 hrst zelené olivy
20 dkg hovězí přední
20 dkg tvrdý sýr
20 dkg tvrdý salám
na obalení
1 ks vejce
strouhanka
5 lžic mléko
5 lžic hladká mouka
podle chuti
1 snítka tymián
1 snítka bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Maso, salám a sýr umeleme. Podle chuti můžeme použít i zbylé různé druhy. Cibuli, olivy a bylinky nasekáme.

  2. K mletým surovinám přidáme cibuli, olivy, bylinky a pečlivě prohněteme. Můžeme podle chuti osolit a opepřit. Ale pozor, salám a sýr už sami dodají pokrmu slanou chuť.

  3. Z hmoty vypracujeme pevné kuličky o průměru asi 2,5 cm a obalujeme je nejprve v řídkém těstíčku z mouky, mléka a vejce a pak ve strouhance.

  4. Masové koule po italsku smažíme v rozpáleném oleji, nejlépe ve fritéze.

  5. Masové koule po italsku podáváme podle chuti s omáčkou a těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!