Masové chop suey recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
2 lžíce sójová omáčka
1 konzerva bambusové výhonky
250 g sójové výhonky
600 g libové vepřové maso
1 dl čínský kuřecí vývar z kostky
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme česnek a prolisujeme ho. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Z bambusových výhonků slijeme nálev a přelijeme je vlažnou vodou, ve které je necháme 15 minut. Poté je scedíme a pokrájíme na drobnější nudličky. Maso nakrájíme na kostičky.

  2. V rendlíku povaříme 2 minuty očištěné sójové výhonky, poté scedíme a okapeme.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme dozlatova maso, které ochutíme solí a přidáme prolisovaný česnek. Přidáme cibuli, když cibule změkne, přidáme bambusové výhonky, po chvilce i sojové. Podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku. Chvilku podusíme.

  4. Coop suey podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!