Margot bábovičky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
3 lžíce olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
3 lžíce mléko
250 ml cukr krupice
500 ml polohrubá mouka
tuk na vymazání
200 ml smetana ke šlehání
hrubá mouka na vysypání
5 kapek mandlová tresť
100 g čokoládová tyčinka Margot
Postup Margot bábovičky
Postup přípravy receptu
-
Do šlehací mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, mandlovou tresť, vejce, olej, tekutou smetanu ke šlehání a mléko. Vše vyšleháme dohladka
Margot tyčinku bez příchuti nastrouháme na hrubém struhadle. Aby se nám lépe strouhala, dáme ji na chvíli do mrazáku
Formičky na bábovky a dortíčky vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 175 °C
Do těsta stěrkou vmícháme kypřící prášek do pečiva a nastrouhanou Margot tyčinku
Těstem plníme formičky do 3/4 a margot bábovičky upečeme dozlatova, pečení trvá přibližně 20 minut
Hotové margot bábovičky vyklopíme a podáváme.