Marcipánová kuřátka ve skořápce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks vaječné skořápky
na potření
olej
těsto
1 ks bílek
250 g mandle
1 lžíce med
125 g cukr moučka
125 g sušené mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička mandlová esence
2 špetky žluté barvivo
1 špetka červené barvivo
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Cukr smícháme se sušeným mlékem, vanilkovým cukrem a velmi na jemno mletými mandlemi. Přidáme mandlovou esenci (likér), med a bílek. Umícháme vláčné, ale nelepivé těsto.

  2. Malý kousek obarvíme červeným barvivem a do zbylého těsta vmícháme žluté barvivo.

  3. Vaječné skořápky vymyjeme vřelou vodou a necháme oschnout. Suché skořápky lehce vytřeme olejem a dáme vychladit.

  4. Chladné skořápky naplníme rozpuštěnou čokoládou, necháme chvíli stát a pak přebytečnou čokoládu vylijeme. Skořápky dáme zmrznout do mrazáku.

  5. Mezitím ze žlutého marcipánu vymodelujeme malá kuřátka. Z červeného marcipánu jim uděláme hřebínky a zobáčky, z čokolády očička.

  6. Z vaječných skořápek vyklepneme čokoládové skořápky a marcipánová kuřátka do nich posadíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!