Mandlový kapřík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
4 ks cibule
voda
1 ks pórek
4 porce kapr
1 lžička šalvěj
2 dl bílé víno
1 lžička kari koření
1 lžíce citronová šťáva
100 g pražené mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a šalvějí. Z citronu vymačkáme šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nasekáme.

  2. Porce kapra opečeme na másle a dáme je do pekáčku. Obložíme je nakrájenou cibulí, pórkem, zalijeme vínem, citronovou šťávou a vodou. Kapra dáme do vyhřáté trouby a doměkka upečeme.

  3. Upečené porce kapra dáme na vyhřáté talíře, zalijeme výpekem a posypeme na másle opraženými lupínky mandlí. Mandlového kapříka podáváme s hranolky a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!