Žampionová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
sůl
40 g máslo
2 ks žloutek
3 dl mléko
200 g žampióny
1 kostka masox
50 g hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
mletý černý pepř
1 l voda (podle potřeby)
Postup Žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem
Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.