Žampionová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo 2 ks žloutek 3 dl mléko 200 g žampióny 1 kostka masox 50 g hladká mouka 1 lžička citronová šťáva mletý černý pepř 1 l voda (podle potřeby)
Postup Žampionová polévka
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme
Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem
Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.