Žampionová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
2 ks žloutek
3 dl mléko
200 g žampióny
1 kostka masox
50 g hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
mletý černý pepř
1 l voda (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme

  2. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem

  3. Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!