Mandlový bažant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
50 g sádlo
1 ks bažant
150 g uzená slanina
podle chuti
sůl
petrželka
nádivka
2 ks vejce
20 g strouhanka
mléko
2 ks houska
80 g sekané mandle
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného bažanta osušíme, osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Část slaniny nakrájíme na prošpikování, část na plátky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Nadrobno pokrájené žemle namočíme do mléka. Smícháme si máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, sůl, posekanou zelenou petrželku, strouhanku a posekané mandle. Všechno dobře spolu vymícháme. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Bažanta naplníme nádivkou a otvor zašijeme.

  3. Tenkými plátky slaniny bažanta obložíme a omotáme nití. V pekáči na rozpáleném tuku ho opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem i z kostky a dáme do trouby péct. Během pečení bažanta často poléváme vlastní šťávou. Po změknutí odmotáme nit, odstraníme slaninu a mandlového bažanta dopečeme dozlatova.

  4. Porce mandlového bažanta podáváme s rýží a s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!