Mandlové čtverečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
na potření
vejce
těsto
150 g máslo
2 ks žloutek
200 g mandle
100 g cukr moučka
mletá skořice
210 g hladká mouka
3 ks mletý hřebíček
náplň
1 sklenice meruňková marmeláda
Postup Mandlové čtverečky recept
Postup přípravy receptu
-
Neloupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout.
Mouku smícháme s cukrem, kořením a prosejeme. Do mouky zapracujeme žloutky, máslo, mandle a vypracujeme hladké těsto.
Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme z něj čtverečky (nebo kolečka, trojúhelníky). Vykrajované tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C.
Po upečení mandlové čtverečky necukrujeme, jen spojujeme k sobě meruňkovou marmeládou.